محمود معصوم پناه کارگردان «نقاب» در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، در خصوص شرح این نمایش مفهومی اظهار کرد: «پرفورمنس نقاب در باره آدمهایی است که در برابر اتفاقات و شرایط اجتماعی، نقاب بر چهره میزنند. نقاب هایی به دلایل متفاوت که می تواند به خاطر منافع شخصی باشد، یا ترس از آینده و همچنین قضاوت دیگران. اما در گذر زمان، شخصیت و هویت واقعی این آدمها زیر بار نقابها گم می شود و در نهایت چیزی جز تنهایی و سقوط نمی ماند. شاید انسان ها از ابتدای تاریخ آموخته اند که نقاب های نامرئی به چهره خود بزنند. نقاب هایی برای بازی در نمایشی که هر روزه در اجتماع در حال اجراست. هرچه جامعه بشری پیشرفت بیشتری داشته باشد، این نقاب ها هم سنگین تر زخیم تر می‌شوند و ما را از فطرت خود دور می‌کنند. گاهی اسمشان را می‌گذاریم آداب اجتماعی، گاهی آداب کاری و گاهی هم دروغ مصلحتی برای دوستی و آشتی. نقاب هایی که گاهی تا مرگ با ما هستند.»

محمود معصوم پناه همچنین در ادامه تصریح کرد: «من مخاطب را کاملا آزاد گذاشته ام. تعدادی ماسک را روی دیوار آویزان کرده ایم و گاهی بازیگران ما آن را به صورت تماشاچیان می‌زدند. من به این فکر کردم که مخاطب با درک فیزیکی این ماسک را به صورت بزند تا این مفهوم را کاملا لمس کنند. بعضی ها ماسک را بلافاصله در می‌آوردند و بعضی می‌گذاشتند روی صورتشان بماند و این درگیر شدن مخاطب با این موضوع هدف اصلی مان است. شخصیت بنده در این نمایش کسی است که سالهاست پشت نقاب پنهان شده و حالا به دنبال رهایی می‌گردد.»

وی در پایان به نمایشگاه ماسکی که در کنار این پرفورمنس و در خانه نمایش دا برگزار کرده هم اشاره کرد و گفت: «این نمایشگاه قسمتی از طرح من بود. با گالری های دیگری که صحبت می‌کردم به من گفتند اگر میخواهی این ماسک ها را بفروشی باید اول در گالری باشد و اگر اول اجرا کنی ما قبول نمیکنیم. ولی من میخواستم این کار را با این پرفورمنس آغاز کنم. چون دوست داشتم این مفهوم از اجتماع آغاز شود و سپس به فردیت افراد برود و بعد از آن هم در جمع های دوستانه در رابطه با آن صحبت کنند.

معصوم پناه افزود: آدم های این نمایش در هرسه بخش ناقص هستند و در جامعه شاد نیستند. حتی در مهمانی ها هم شادی وجود ندارد و این درد جامعه ماست که متاسفانه برخی از جوانان به سمت مواد مخدر و سیاهی ها. می‎روند تمام سعی بنده این بوده که آدم های عادی هم بتوانند کار را ببینند و بفهمند و طبقه متوسط جامعه به دیدن کار بیایند، چرا که طبقه پایین دغدغه سینما و تئاتر ندارد. چون او گرسنه است و باید به دنبال مسائل زندگی باشد. برای آینده نیز طرحی در ذهنم است که میخواهم در مناطق جنوب شهری نیز نمایشی مدرن را به صورت رایگان اجرا کنم. ما باید برای تمام اقشار جامعه کار کنیم. به قول حضرت مولانا «بگشا نقاب از رخ / که رخ توست فرخ» این کاملترین چیزی است که در پایان می‌توانم بگویم.»

گفتنی است نمایش «نقاب» تا روز جمعه ۱۲ خرداد هرشب ساعت ۲۰:۳۰ در خانه نمایش دا به نشانی میدان فاطمی، خیابان شهید گمنام، خیابان جهانمهر، پلاک ۲۶ اجرا می‌شود و برای دانشجویان همراه با تخفیف خواهد بود.